Συχνές ερωτήσεις

Είναι μια επανορθωτική συναισθηματική εμπειρία μέσα από την σχέση θεραπευτή θεραπευόμενου με στοιχεία αυτογνωσίας και προσωπικής ανάλυσης. Τελικός σκοπός είναι η ψυχική ανακούφιση, η αποδοχή και εξέλιξη του εαυτού καθώς και η καλλιέργεια ψυχικής ανθεκτικότητας.
Η Ψυχοθεραπεία μπορεί  να δώσει στον καθένα μια παραπάνω ευκαιρία βελτίωσης της ζωής του με την αναδιαμόρφωση της οπτικής του και την εξερεύνηση του εαυτού του. Περισσότερο απαραίτητη είναι όμως όταν κάποιος αισθάνεται την ανάγκη να μιλήσει για κάτι που δυσλειτουργεί στη ζωή του ή στην καθημερινότητά του. Ένας ειδικός με τα ανάλογα τυπικά προσόντα αλλά και την ενσυναίσθηση, που του επιτρέπει να έρθει στη θέση του άλλου, μπορεί να τον βοηθήσει να βρει την λύση που του ταιριάζει.
Είναι η διαπροσωπική επικοινωνία ανάμεσα στο θεραπευτή και τον θεραπευόμενο που γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε συγκεκριμένο χώρο, το γραφείο του θεραπευτή και με συγκεκριμένη διάρκεια.
Είναι η ανάλυση του εαυτού σε ομαδικό πλαίσιο. Ο Συντονιστής – Θεραπευτής εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της ομάδας, ερμηνεύει τα ομαδικά δυναμικά, δημιουργεί ένα ασφαλές πλαίσιο μέσα στο οποίο τα μέλη μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα, να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, να υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον, να δοκιμάζουν να σχετιστούν με περισσότερους τρόπους μέχρι να βρουν τον πιο λειτουργικό. Στην ομάδα οι σχέσεις που δημιουργούνται είναι βαθιές και θεραπευτικές. Μέσα από το βλέμμα του άλλου βλέπεις τον εαυτό σου και στο δικό σου βλέμμα καθρεφτίζεται ο άλλος.
Ομάδες με αντικείμενο είναι οι ομάδες που έχουν ως όχημα επικοινωνίας αντικείμενα όπως η ζωγραφική, ο μύθος/παραμύθι, η λογοτεχνία, η δημιουργίες με πηλό, η μουσική κίνηση το ψυχόδραμα κλπ. Μέσα από την ενασχόληση με τα αντικείμενα πετυχαίνουμε πολλούς στόχους. Όπως είναι η δημιουργική έκφραση, η εκτόνωση, η δημιουργία επαφής μέσω αντικειμένου με την ομάδα χωρίς απαραίτητα αυτή η “συνάντηση” με τον άλλον να βασίζεται αποκλειστικά στο λόγο. Κάτι που διευκολύνει και την επικοινωνία μεταξύ των μελών αλλά και την επαφή με τον εσωτερικό τους κόσμο.
Η Διάρκεια της συνεδρίας εξαρτάται από το ειδος της συνεδρίας. Οι ατομικές συνεδρίες διαρκούν 50 λεπτά ενώ οι Ομαδικές συνεδρίες 90 λεπτά.
Οι συχνότητα των συνεδριών, ατομικών και ομαδικών,  είναι μια φορά την εβδομάδα σε καθορισμένη μέρα και ώρα, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους με εξαιρέσεις τις αργίες, 15 ημέρες τα Χριστούγεννα, 15 ημέρες το Πάσχα καθώς κι ένα μήνα το καλοκαίρι, συνήθως Αύγουστο. Η συχνότητα των ομάδων με αντικείμενο είναι κάθε 15 ημέρες.
Το κόστος των ατομικών συνεδριών είναι 40-50 ευρώ ανά συνεδρία.
Ειδική τιμή για ανέργους, φοιτητές και ΑΜΕΑ 30 ευρώ ανά συνεδρία.
Αναλυτικές ομάδες 120 ευρώ το μήνα.
Ομάδες με αντικείμενο 60ευρώ το μήνα.
Αρχικά έχει σημασία να γνωρίζει ο θεραπευόμενος ότι ο θεραπευτής έχει νόμιμη άδεια άσκησης επαγγέλματος, ως Ψυχολόγος και επιπλέον ότι έχει εκπαιδευτεί σε κάποια θεραπευτική προσέγγιση.  Αλλά το πράσινο φως για να ξεκινήσει κάποιος το θεραπευτικό ταξίδι είναι να νιώσει άνετα και ασφαλής  μαζί του.
Ο κάθε θεραπευόμενος έχει άλλους στόχους και ανάγκες, φέρει διαφορετική προσωπική ιστορία και διαφορετικό κίνητρο. Γι΄ αυτό η διάρκεια της θεραπευτικής διαδικασίας είναι κάτι προσωπικό για τον καθένα. Είναι όμως αποδεδειγμένο ότι για να επιτευχθούν μόνιμα αποτελέσματα και να εκπαιδευτεί η ματιά μας να λειτουργεί αυτοθεραπευτικά χρειάζεται χρόνος. Σε κάθε περίπτωση, οτιδήποτε αποκομίσει κάποιος από την ψυχοθεραπεία μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελός του.
Το γραφείο βρίσκεται Αδριανουπόλεως 68 στο Αιγάλεω, πλησίον του Μετρό Αιγάλεω. 
Σύμφωνα με το Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων ό,τι λέγεται στη συνεδρία είναι εμπιστευτικό με εξαίρεση την απειλή αυτοκτονίας ή τον κίνδυνο κατά της ζωής άλλου ατόμου.
Τηλεφωνικά στο 6944631542 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
e-mail: maria@psychantho.gr
& maria.kologiou@gmail.com