Μαρία Κολογγιού

Ψυχολόγος Ψυχοθεραπεύτρια

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Όταν έδινα πανελλήνιες δεν υπήρχε Πανεπιστήμιο Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Κι επειδή αγαπώ τα παιδιά σπούδασα εκπαιδευτικός στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Αργότερα έδωσα κατατακτήριες εξετάσεις και τέλειωσα το Πάντειο Πανεπιστήμιο – τμήμα Ψυχολογίας. Έκανα την πρακτική μου στον Σ.Ο.Ψ.Υ. Βύρωνα με άριστα, ολοκλήρωσα τετραετή ψυχοθεραπευτική προσέγγιση (Ομαδική Ανάλυση) στην H.O.P.E. in G.A. (Ελληνικός Οργανισμός Ψυχοθεραπείας και παιδείας στην Ομαδική Ανάλυση), παράλληλα με προσωπική μου ανάλυση. Συμπλήρωσα την εκπαίδευσή μου με τρείς επιπλέον μήνες σεμιναρίου στην ψυχοπαθολογία κι εννέα μήνες σεμινάριο στο κλασικό ψυχόδραμα.
Η πρακτική μου στην Ομαδική ανάλυση συνίσταται σε 5 χρόνια παράλληλα με τις σπουδές συντονισμό και συσσυντονισμό Ομάδων.
Εκτοτε η εκπαίδευσή μου, τα χρόνια πρακτικής μου καθώς και η εμπειρία της προσωπικής μου ανάλυσης, μεταφέρθηκαν στο γραφείο μου. Με προσωπικές κι Ομαδικές συνεδρίες. Παράλληλα δεν σταμάτησα ποτέ να επιμορφώνομαι πάνω στο αντικείμενο που αγαπώ και να συμμετέχω σε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων. Επί του παρόντος εξειδικεύομαι και στην Θετική Ψυχολογία.